Beskrivelse
Gule hørfrø har en mildere og mere nøddeagtig smag end de brune hørfrø.
De er olieholdige og næringsrige, og indeholder desuden planteslim og blødgørende fibre.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Hele, gule hørfrø kan anvendes til bagning og madlavning. Hørfrø kan anvendes hele eller kværnes/blendes, og er på den måde egnet til smoothies eller som drys på maden. Hele hørfrø kan med fordel lægges i blød inden indtagelse – cirka en halv time er nok, til at hørfrø-gelen er mættet med vand. Hvis gelen har gjort væsken for tyk, fortyndes der med vand, indtil man får den ønskede konsistens.
Drik masser af vand – hørfrø optager nemlig 8 gange sin egen vægt i vand. Det betyder, at hvis du spiser knust hørfrø en times tid før dit normale måltid, vil du spise mindre til selve måltidet.
Ingredienser:
Gule hørfrø*, hele
* = Økologisk
Næringsindhold:
Næringsdeklaration (indhold pr. 100g):
Energi: 2085 kj / 498 kcal
Fedt: 34 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,9 g
Kulhydrat: 37 g
-heraf sukkerarter: 0 g
Kostfibre: 28 g
Protein: 18 g
Salt: 0 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.