Beskrivelse
Økologisk, hel hirse.
Hel hirse anvendes som tilbehør samt til bagning, i müesli og postejer. Kan også bruges til grød.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Hirsen skylles grundigt før kogning, så de naturlige saponiner fjernes. Koges i cirka 20 minutter.
Til bagning: Hirsen koges op et øjeblik i en gryde med rigeligt vand. Gryden tages af varmen og henstår med låg i ca. 15 minutter. Hirsen hældes op i et dørslag og overrisles med koldt vand, så den slimede væske forsvinder. Sigten rystes godt og hirsen stilles til afkøling og afdrypning.
Opbevaring:
Tørt og køligt.
Ingredienser:
Afskallet hirse*
* = Økologisk
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1493 kJ / 357 kcal
Fedt: 3,9 g
-heraf mættede fedtsyrer: 0,9 g
Kulhydrat: 69 g
-heraf sukkerarter: 1,5 g
Kostfibre: 3,9 g
Protein: 11 g
Salt: 0,01 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.