Beskrivelse
Stjerneanis har en meget dominerende, krydret smag og er et meget brugt krydderi i kinesisk mad. Den bruges i supper og marinader og passer godt sammen med svinekød og and. En stjerneaniskapsel i kogevandet til ris giver også en behagelig parfumeret smag.
Stjerneanis er et fantastisk krydderi i varme drikke, i lagen til syltede frugter og i indkogt sirups- eller rødvinslage til osteanretninger.
De små stjerneanisfrø kan kværnes til pulver og bruges i bagværk og marmelade.
Stjerneanis er uundværlig i den søde juletid – både i mad, drikke og som pynt.
I den kolde tid kan stjerneanisfrø med fordel indgå som ingrediens i en hjemmelavet hostesaft.
Brugsanvisning og forholdsregler:
½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter.
Drik gerne 1-3 kopper dagligt.
Ingredienser:
Stjerneanis (Illicium verum)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.