Beskrivelse
Spidskommen er et krydderi med en stærk, sødlig duft og en let bitter smag. Det anvendes mest i mad, som traditionelt krydres meget. Spidskommen bruges især i mad fra Indien, Mellemøsten og Mellemamerika, hvor det anvendes i retter med ris, lamme-, okse- og kyllingekød samt i supper og grøntsagsretter, fx falafel, shawarma, kebab og chili con carne. Desuden bruges det som krydderi i chutney og pickles. Spidskommen indgår også i de fleste karryblandinger og i det indiske blandingskrydderi garam masala. Desuden er der ofte spidskommen i forskellige chiliblandinger.
Spidskommen må ikke forveksles med almindelig kommen, selvom frøene til dels ligner hinanden, men der er stor forskel på smag og anvendelse af de to slags krydderier.
Spidskommen kan købes både som hele frø og stødt (pulver). Den bedste smag fås, hvis hele frø ristes på en tør pande, før de stødes i en morter eller knuses i en krydderikværn. De opnår derved en nøddeagtig smag. Men man skal passe på, at man ikke overkrydrer, for så bliver smagen for dominerende.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Anvendes som krydderi.
Ingredienser:
Spidskommen (Cuminum cyminum)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.