Beskrivelse
Knust fennikel.
Fennikelplanten er i familie med dild og persille, og dens blade har store lighedstræk med dild. Den mest intense smag findes i frøene, der har en mild og let sødlig smag, som minder om lakrids eller anis. De hele fennikelfrø kan bl.a. bruges til te, snaps og som krydderi i madlavning. Særligt i Italien bruges frøene flittigt i bl.a. fennikelpølse, fiskeretter, kødretter med lam eller oksekød, supper og salater. Fennikel kan købes både som hele, tørrede frø og som stødt pulver. Den mest intense smag fås fra de hele frø.
Fennikel stammer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor planten har været brugt som krydderi siden oldtiden.
Trækketid:
5-10 minutter / kogende vand
Brugsanvisning og forholdsregler:
2 tsk. pr. kop kogende vand. Sies med tefilter.
Ingredienser:
Fennikel (Foeniculum vulgare)
* = Økologisk
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.