Beskrivelse
Palmeolien kommer fra palmeolieplanter og udvindes af frugtkødet. Olien raffineres med citronsyre og varmebehandles.
RSPO-certificeret økologisk tropepalmeolie kan tåle meget høje temperaturer, og derfor er den særlig velegnet som stegeolie. Olien er neutral i smagen og kan derfor bl.a. bruges til stegning af grøntsager til wok, popkorn og kød der skal steges ved høje temperaturer uden en gennemtrængende smag af kokos. Olien er også lækker til massage, hvor den smelter på huden ved påsmøring.
Ansvarlige producenter:
Natur-Drogeriets producenter af palmeolie er RSPO-certificerede. RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) er en organisation, som er garant for, at produktion af palmeolie foregår under forhold, som tager mest muligt hensyn til miljøet.
Det indebærer blandt andet, at der ikke bliver fældet eller afbrændt regnskove for at give plads til palmeplantager. I stedet beplantes udelukkende områder som også tidligere er blevet anvendt til landbrug.
En certificeret producent vurderes løbende af RSPO for at sikre, at de til stadighed opfylder certificeringskravene.
Brugsanvisning og forholdsregler:
1-3 tsk. indtages dagligt. Kan anvendes til stegning ved høje temperaturer i den almindelige madlavning.
Udvortes anvendes tropepalmeolie til massage og hudpleje. Ved udvortes brug vil tropepalmeolien smelte ved påsmøring på huden. Anvendes efter behov. Der kan forekomme lidt grynet konsistens. Dette er kendetegnende for naturlig kompleks olie.
Opbevaring:
Opbevares i lukket emballage og ikke for varmt.
Ingredienser:
Palmeolie* (Elaeis guineensis), raffineret
* = Økologisk
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 3600 kJ / 875 kcal
Fedt: 99 g
-heraf mættede fedtsyrer: 50 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.