Beskrivelse
Økologiske, hele fennikelfrø.
Fennikelplanten er i familie med dild og persille, og dens blade har store lighedstræk med dild. Den mest intense smag findes i frøene, der har en mild og let sødlig smag, som minder om lakrids eller anis. De hele fennikelfrø kan bl.a. bruges til te, snaps og som krydderi i madlavning. Særligt i Italien bruges frøene flittigt i bl.a. fennikelpølse, fiskeretter, kødretter med lam eller oksekød, supper og salater. Fennikel kan købes både som hele, tørrede frø og som stødt pulver. Den mest intense smag fås fra de hele frø.
Fennikel stammer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor planten har været brugt som krydderi siden oldtiden.
Trækketid:
5-10 minutter / kogende vand
Brugsanvisning og forholdsregler:
2 tsk. frø pr. kop kogende vand. Sies med tefilter.
Smagen intensiveres, hvis frøene ristes på en tør pande, inden de knuses og tilsættes maden, men de kan også sagtens bruges, som de er.
Ingredienser:
Hele fennikelfrø* (Foeniculum vulgare var dulce).
* = Økologisk
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.