Beskrivelse
Tørret burrerod:
Burre kan blive op til to meter høj og har store, hjerteformede blade og små, rød-violette blomster. Planten vokser i Danmark, og især de tørrede blomster gør sig bemærkede, da de runde kuglers modhager klistre fast i tøj og dyrepels efter en gåtur i krat og skov.
Rødderne, der er en meter lange, spises som en grønsag i bl.a. Japan, hvor de går under navnet Gobo. I Middelalderen blev burre også dyrket i Europa, så rødderne kunne spises som en grønsag. Smagen minder efter sigende om artiskok, som burre er relateret til. Nu til dags anvendes rødderne sjældent i madlavning, med undtagelse af Italien, Brasilien og Portugal. Roden blev traditionelt brugt i Storbritannien som aroma i urtete, hvor den anvendes sammen med mælkebøtte – en blanding der stadig fremstilles.
Trækketid:
5-10 minutter / kogende vand
Brugsanvisning og forholdsregler:
Sies med tefilter. 1 kop indtages til hvert måltid. Kan anvendes i bitter.
Kan indgå som plantefarve: Orange/grå.
Ingredienser:
Burrerod (arctium lappa)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.