Beskrivelse
Tørret morgenfrue.
Morgenfruen er en smuk sommerblomst, som både kan nydes af øjet og munden. Calendula officinalis tilhører krydderurterne, og den anvendes som pryd til madlavning og til udvinding af morgenfrueolie, som anvendes i cremer.
De friske morgenfrueblomster er smukke til pynt i salater og ser fantastiske ud på toppen af en gulerodskage. Også de tørrede blomster kan bruges som pynt på f.eks. desserter og kager. Prøv at blande et par skefulde morgenfrue i, når du koger ris – det giver en flot farve.
Brugsanvisning og forholdsregler:
½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter. Drik gerne 1-3 kopper dagligt.
Kan også anvendes som plantefarve: Lys gul/lys brun.
Ingredienser:
Morgenfrue (Calendula officinalis)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.