Beskrivelse
Affedtet, økologisk kokosfibermel.
God til det glutenfri køkken.
Kokosmel er lavet af kokos, som er tørret, fedtreduceret og fintmalet. Det et derfor ekstremt rigt på fibre og som alt andet kokosmel, naturligt fattigt på kulhydrater.
Hele 60 % fiber.
Kun 4 % kulhydrat.
Da kokosmel er særligt fiberrigt, suger det mere væske end de fleste andre meltyper. Derfor kan du reducere mængden af kokosmel i forhold til den mængde, der opgives i opskriften af andet mel (ca. 40 %). Samtidig bør du tilsætte en tilsvarende mængde ekstra væske (prøv dig frem, til du finder den ønskede konsistens). Det anbefales desuden at tilsætte ekstra æg i bagværk, hvor du bruger en stor andel kokosmel (brug et ekstra æg pr. 30 g kokosmel).
Kokosmel bruges ofte i proteinbarer og anden protein-bagværk og da gerne i kombination med proteinpulver. Melet har en naturlig sød smag, der gør, at du kan bruge mindre sødning i bagværket. Kokosmel er også velegnet som naturligt fortyknings- og bindemiddel i saucer.
Du kan erstatte op til 25 % af hvedemelet i traditionelle bageopskrifter og opnå en god reduktion af både kalorier og kulhydrater. Samtidig får du et solidt tilskud af kostfibre. Der findes masser af opskrifter, hvor kokosmel indgår, og hvis du ønsker at skifte andre glutenfri meltyper ud med kokosmel, kan du som udgangspunkt erstatte 100 procent. Det anbefales dog at bruge kokosmel i kombination med andre meltyper for det bedste resultat.
Ingredienser:
Kokosmel*, affedtet
* = Økologisk
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1280 kJ / 306 kcal
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 9 g
Kulhydrat: 4 g
-heraf sukkerarter: 4 g
Kostfibre: 60 g
Protein: 20 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.